

UPCYCLING
Ens sembla important parlar sobre aquesta tècnica ja que és la que hem utilitzat en la nostre col·lecció.
El primer cop que es va utilitzar la paraula "Upcycling" va ser l'any 1994, quan Reiner Piltz (un enginyer alemany) el va mencionar en un article de Thorton Kay de Salvo. Per aquesta causa, l'any 1996, l'alemany Gunter Pauli va titular a un dels seus llibres com "Upcycling". Aleshores, cada cop aquesta paraula estava més interioritzada en la cultura alemanya, però tot i això, no va ser fins a l'any 2002 que Michael Braungart i William Mc Donough que van associar-la en el seu llibre "De la cuna a la cuna. Rediseñando la forma en que hacemos las cosas" com el concepte de reutilitzar materials que puguin donar una utilitat.
L"Upcycling" o també conegut com a supra-reciclatge consisteix amb l'aprofitament de materials, objectes que a partir de la creativitat es poden aconseguir altres objectes amb un valor superior al que tenia. Serveix per donar una segona oportunitat a allò que llençaríem al contenidor de la brossa i que creiem que ja no té cap funció.
Cada cop, la tècnica "upcycling" s'està fent més vigent entre els consumidors, d'aquesta manera obtenen nous productes i s'estalvien diners. No només ho agraeixen algunes persones, sinó que també el medi ambient. El qual no es veu tan afectat per la contaminació tèxtil. Els residus i la despesa de matèries verges es redueixen i es dóna una vida més llarga als productes.
Diverses pàgines web ja estan començant a proposar nous consells i noves maneres per fer ús d'aquesta tècnica, també hi ha artistes i empreses les quals la practiquen amb èxit. De fet, les companyies com "TerraCycle" paguen els consumidors per porta'ls-hi els seus residus i així poder-los convertir en objectes d'ús diari.
La principal importada de la tècnica "Upcycling" a Barcelona és Mariola Marcet.










